Skip to main content

Op 8 februari jl. organiseerde de LCC een symposium over het gebruik van LED lampen in de cannabisteelt. LCC leden Oreon en Grodan presenteerden hun kennis en expertise, en drie externe sprekers – Fluence, Signify en Cultivators – deelden hun ervaringen met LED licht. Leden en niet-leden gingen voor het eerst met elkaar in discussie over hoe je LED licht in de teelt van hoogwaardige cannabis het beste kunt inzetten. Het resultaat was een leerzame en inspirerende middag.

Unieke leden

Het lidmaatschap van de LCC is gebaseerd op unieke leden die elk een eigen expertise met zich meebrengen. Met andere woorden, we proberen overlap tussen leden zoveel mogelijk te beperken. Op die manier is altijd duidelijk welk lid we moeten vragen voor een dienst of product als we een nieuwe lead ontmoeten. Van het bouwen van een functionele kas en het voeden van de cannabisplanten, tot het drogen van de bloemtoppen en het maken van extracten, de LCC kan je helpen. Voor bijna elke vraag hebben we een gespecialiseerd lid.

Visies

Er zijn echter onderwerpen waarop meerdere visies mogelijk zijn. Zo wordt het gebruik van LED lampen steeds populairder, maar HPS lampen worden nog regelmatig gebruikt in de cannabisteelt. En hoewel de voordelen van steenwol als substraat duidelijk zijn, wordt ook veel geteeld op potgrond of kokosvezel. Ook op het gebied van voedingsstoffen zijn er veel keuzes mogelijk, de allerbeste keus is vaak afhankelijk van de teeltomstandigheden. In dergelijke gevallen is het belangrijk dat de LCC alle mogelijke keuzes verkent en met elkaar kan vergelijken. Op die manier kunnen we onze toekomstige klanten tenslotte nog beter helpen.

Symposium

Om die reden organiseerde LCC op dinsdag 8 februari een symposium over het gebruik van LED lampen in de cannabisteelt. Hierbij werden LCC leden Oreon en Grodan gevraagd om hun kennis en expertise te presenteren. Daarnaast waren drie externe sprekers uitgenodigd om ervaringen met LED licht te delen: Fluence, Signify, WUR en Cultivators. Op dit symposium gingen leden en niet-leden voor het eerst met elkaar in discussie over verschillende visies op het beste gebruik van LED licht in de teelt van hoogwaardige cannabis. Het resultaat was een leerzame, inspirerende en prettige middag, die werd afgesloten met een borrel. Eindelijk hadden we weer eens de gelegenheid, na een lange tijd van Covid, om met elkaar persoonlijk in gesprek te gaan en het glas te heffen. Eenzelfde vorm van forum-discussie passen we toe in toekomstige LCC symposia.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.