Skip to main content

In april van dit jaar vond in Lissabon ons eerste internationale evenement plaats. De meeste LCC-leden waren mee en samen gaven we een gedetailleerd overzicht van de vele oplossingen die we de cannabismarkt kunnen bieden. Meer dan 100 cannabistelers, wetenschappers, medische professionals, journalisten, productontwikkelaars en anderen hadden zich aangemeld voor het evenement. Na een algemene inleiding over de doelstellingen van de LCC had elke spreker 20 minuten de tijd om zijn bedrijf, producten en diensten voor te stellen. Daarnaast deelde de Portugese LP Key Leaves haar ervaringen met het opzetten van een cannabisteeltlocatie in Portugal en de voordelen van samenwerking met kennispartners zoals de LCC.

Evenementen

De vele leden van de Legal Cannabis Coalition (LCC) bezoeken meerdere cannabis gerelateerde evenementen in landen over de hele wereld. Tijdens sommige van deze evenementen hebben LCC-leden een individuele stand of geven ze een bedrijfspresentatie op het podium. Op andere evenementen wordt de LCC gepresenteerd als een coalitie van samenwerkende experts, zoals op de Greentech in Amsterdam. Zo is de internationale zichtbaarheid van de LCC gestaag toegenomen sinds we begin 2020 als collectief aan de slag zijn gegaan.

‘Meet the LCC’

Door de jaren heen zijn de ambities van de LCC gegroeid en zijn we gaan dromen over het organiseren van een eigen evenement. Onder de naam ‘Meet the LCC’ was het idee om alle LCC-leden voor te stellen aan een publiek van cannabisprofessionals, in een land met een interessante cannabismarkt. In april van dit jaar, toen de Covid-beperkingen bijna waren opgeheven, waren we eindelijk klaar om zo’n internationaal evenement te organiseren. De gekozen locatie was Lissabon, Portugal. Het eendaagse symposium vond plaats op 20 april – ook bekend als 4/20 – een bekende datum onder cannabisliefhebbers over de hele wereld.

Portugal

Waarom Portugal? Het heeft een goed gereguleerde markt voor medicinale cannabis met momenteel 18 gelicentieerde producenten, mogelijkheden voor export naar andere EU-landen en de wens om recreatief cannabisgebruik in de nabije toekomst te legaliseren. Ook hebben meerdere LCC-leden lokale kantoren of bestaande cannabisklanten in het land, wat ons helpt de behoeften van de Portugese markt te begrijpen. En we vonden een geweldige lokale organisatiepartner in WISE Healthcare Solutions, een adviesbureau met connecties met bijna alle Portugese LP’s. Als verwijzing naar het brede scala aan kennis en ervaring dat door ons programma werd gedekt, hebben we het evenement uiteindelijk de titel gegeven: Het samenbrengen van de beste cannabiskennis van Portugal en Nederland.

Indruk van de dag

De meeste LCC-leden konden met ons mee op deze trip en samen gaven we een gedetailleerd overzicht van de vele oplossingen die we de cannabismarkt kunnen bieden: van voorbereiding, tot teelt, tot productontwikkeling. Meer dan 100 cannabistelers, wetenschappers, medische professionals, journalisten, productontwikkelaars en anderen hadden zich aangemeld voor het evenement, dat plaatsvond in het prachtige Cultureel Centrum van Belem in Lissabon. Na een algemene inleiding over de doelstellingen van de LCC had elke spreker 20 minuten de tijd om zijn bedrijf, producten en diensten voor te stellen. Daarnaast werd de Portugese LP Key Leaves uitgenodigd om haar ervaringen te delen met het opzetten van een cannabisteeltlocatie in Portugal en de voordelen van samenwerking met kennispartners zoals de LCC. Deze twee artikelen geschreven door Cannareporter en MMJ Daily geven je een goede indruk van de dag.

Enquêtes

Met recht kan worden geconcludeerd dat de eerste ‘Meet the LCC’-dag een groot succes was. Hoe weten we dat? Een enquête die aan het einde van de dag werd gehouden, werd ingevuld door meer dan 80 deelnemers en de respons was overweldigend positief. Een veelgehoorde opmerking was dat de aangeboden informatie praktisch, bruikbaar en toepasbaar was voor de meeste mensen in de zaal. Zoals aangegeven in hun enquêtes, toonden de meeste deelnemers interesse om in contact te komen met LCC-leden om meer informatie te ontvangen. Al deze informatie is in de weken na het symposium gedeeld met de LCC-leden en staat nu op de LCC-drive. En net zo belangrijk: LCC-leden konden samen dineren en proosten, na de lange Covid-periode. In Lissabon hadden we eindelijk de tijd en de kans om de LCC te laten groeien als een professioneel en sociaal netwerk, met plezier, gelach en drankjes.

Wat nu?

De ervaringen van dit evenement gebruiken we om meer LCC-evenementen in andere landen te organiseren. Zwitserland en Griekenland zijn voorgesteld, beide met een volwassen cannabismarkt, duidelijke wetgeving en lokale contacten om ons te helpen het perfecte evenement neer te zetten. Heb je nog een goed idee? Laat het ons weten en we zullen je suggestie in overweging nemen. We kijken ernaar uit je binnenkort uit te nodigen voor ‘Meet the LCC – Part 2’ later dit jaar.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.